REFERENSSIT

Mondo Minerals Sotkamo

Mondo Minerals B.V. on maailman toiseksi suurin talkintuottaja, jolla on asiakkaita yli 70 maassa. Mondo Mineralsin Sotkamon kaivoksilla louhitaan talkkia ja sivutuotteena nikkeliä. Ennen maailmalle lähtöä talkkimalmi rikastetaan ja jalostetaan paikan päällä raekooltaan erilaisiksi talkkituotteiksi.
KTR-Urakointi vastaa Mondo Mineralsin Sotkamon tehtaan kiinteistöhuollosta sekä piha- ja rata-alueiden talvikunnossapidosta.
– Kun kiinteistöhuollon palvelut otetaan ulkopuoliselta urakoitsijalta, vaaditaan häneltä joustavuutta 24/7. KTR-Urakointi on monipuolinen yritys, jota voimme hyödyntää kiinteistöhuollon lisäksi tuotannon avustavissa tehtävissä, sanoo Mondo Mineralsin Sotkamon tehtaan tuotannon työnjohtaja Ari Tervonen.
Hollannissa pääkonttoriaan pitävä Mondo Minerals valitsee urakoitsijat kilpailutuksen kautta. Sotkamossa kilpailutuksen voittanut KTR-Urakointi on osoittautunut käytännössäkin hyväksi valinnaksi.
– KTR-Urakointi on meille järkevä ja kustannustehokas ratkaisu, kun sama yritys hoitaa niin pihat kuin raiteet. Paikallisena toimijana KTR-Urakointi pystyy toteuttamaan kaikki työvaiheet joustavasti ja nopealla aikataululla, Tervonen kertoo.

Kuljetuspolar

Kuljetuspolar Oy on maarakentamiseen ja tavaraliikenteeseen erikoistunut yritys. Sen maarakennusliiketoiminta on keskittynyt erityisesti Pohjois-Suomen alueelle. KTR-Urakointi vastaa Kuljetuspolarin lastauspalveluista eteläisessä Kainuussa.
– Arvostamme urakoitsijoita, jotka pystyvät ketterään yhteistyöhön. Töiden kausiluonteiseen vaihtelevuuteen on pystyttävä vastaamaan joustavasti. KTR-Urakointi on ollut alusta asti jyvällä toiminnan luonteesta, Kuljetuspolarin työmaapäällikkö Tommi Salminen kertoo.
Yritysten välinen yhteistyö sai alkunsa, kun KTR-Urakoinnin Ville Karjalainen oli ostamassa Kuljetuspolarilta pyöräkuormainta. Neuvottelujen yhteydessä päädyttiinkin kauppaan, jossa useampi pyöräkuormaaja ja osa Kuljetuspolarin lastauspalveluiden toteutuksesta siirtyivät KTR-Urakoinnille.
– Nyt meillä on Kajaanin ja Sotkamon lastaukset yhden yrittäjän alaisuudessa. Se helpottaa huomattavasti kokonaisuuden hallintaa, Salminen sanoo.
Kuljetuspolarin ja KTR-Urakoinnin yhteistyömallilla on monia etuja molemmille yrityksille. Autoilijoiden omistamassa Kuljetuspolarissa lastauspalveluiden siirtyminen urakoitsijalle helpottaa keskittymistä omaan ydinliiketoimintaan ja sen kehittämiseen. KTR-Urakoinnilla on puolestaan käyttöä pyöräkuormaajille myös niinä aikoina, jolloin lastauspalveluiden tarve on vähäisempää.

TYÖMME PERUSPILAREITA

SUUNNITTELU 

TEHOKKUUS

JATKUVUUS

KTR-urakointi

OTA YHTEYTTÄ

3 + 3 =